2012. február 25., szombat

Télbúcsúztató kendő :)

Ebben a kendőben azt a két dolgot ötvöztem, ami a télen a legjobban megtetszett: a Laminaria kendő egyik virágmintáját és a csíkokat.
A Laminariát sokáig nézegettem, de nekem túl csipkés, túl díszes volt. A középső szakasz virágaiba viszont első látásra beleszerettem... Szintén nagy szerelmem lett a csíkos kendő, amiből többet is láttam, de a mintáik nem igazán tetszettek. És nagyon szerettem volna egy szép háromszögletű kendőt kötni... Volt itthon Barka Cinege fonalam, szürke és fehér, és nekem ez a színösszetétel is nagy kedvencem. Ezekkel az alapokkal kezdtem neki a kendőkötésnek.

A szürkével indultam, azzal, hogy majd kitalálom, hogyan tovább. Kezdetben a Holden kendőt gondoltam megkötni, de minél többet nézegettem, annál inkább durvának láttam, nem volt benne az a finomság, amire vágytam. Így egy bizonyos hossz után elhatároztam, lesz egy virágcsíkom, lyukacsos csíkok között. Adta magát a fehér keret és a fehér virágok -- akár a hóvirágok :)

És akkor eszembe jutott, hogy a virágok után legyen csíkos, és az első két csík után láttam is a szemem előtt, hogy a virág minta inverz változatával zárom ezt a sávot, majd egy fehér csipkemintával fejezem be az egész kendőt.

A csipkemintát nehezen találtam... végül egy törlőkendő-minta szélcsipkéjét kezdtem kötni, de útközben rájöttem, hogyan finomíthatnám az egyébként eléggé tömör mintát. Ez lett a vége... Szégyen, nm szégyen, nagyon büszke vagyok rá, pont olyant sikerült alkotnom, amilyenre vágytam :) Kívánhatnék ennél többet? :)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép finom kis nőies darab lett!

    VálaszTörlés
  2. Ez csodás lett! Finom, elegáns, eredeti. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon, nagyon tetszik! Ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  4. csodálatos, és nagyon ügyes vagy, hogy így ki tudtad találni!

    VálaszTörlés